Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
Reklamelinks er markeret med*
Chilisauce
En nem opskrift på hjemmelavet fermenteret chilisauce uden sukker. Brug din chilisauce i madlavningen eller som dressing.
4,64
fra
11
stemmer
Ingredients
Fermenteret chili
50
g
rød chili
7
g
flagesalt
2
dl
vand
Chilisauce
2
fed
hvidløg
2
stk
løg
0,5
tsk
chilipulver*
1
dl
hvidvinseddike*
1
spsk
rørsukker*
1
spsk
tomatpuré*
1
dåser
flåede tomater
1
dl
olivenolie*
Fremgangsmåde
Fermenteret chili
Rens chilierne og fjern halvdelen af kernerne for en medium styrke. Grill chilierne hårdt på en meget varm pande, de må gerne blive let sorte.
Blend sammen med salt og vand og kom dem herefter i et glas og lad det stå ude ved stuetemperatur i ca. 5 dage og kom det herefter i køleskabet.
Chilisauce
Pres hvidløg og hak løg groft.
Steg presset hvidløg og løg af i en gryde, indtil de er gyldne.
Kom eddike, sukker, chilipulver og tomatpuré på og lad det stege med i ca 30 sekunder.
Kom nu de flåede tomater på og fyld to af dåserne med vand og kom også det i gryden. Lad det hele småsimre i en times tid.
Når tomatsaucen er kølet af blendes det sammen med olivenolie og 2 dl af den fermenterede chili.
Smag til med salt og peber og evt lidt eddike og mere fermenteret chili, afhængig af hvor kraftig man ønsker det.
Brug chilisaucen i salater, på brød eller som marinade.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk