Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Aspargestærte
Nem opskrift på vegetarisk aspargestærte med ricotta og purløg. En perfekt madtærte til aftensmad, frokost eller madpakken.
Ingen bedømmelser endnu
Antal:
4
Personer
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
35
minutter
min
I alt
50
minutter
min
Ingredienser
Tærtebund
100
g
ølandshvedemel
100
g
hvedemel
100
ml
vand
50
g
olivenolie*
1
tsk
flagesalt
Fyld
6
stk
grønne asparges
(man kan sagtens få plads til flere, hvis man ønsker! )
Æggemasse
4
stk
æg
250
g
ricotta
salt og friskkværnet peber
½
stk
citron
(skal)
1
lille håndfuld
purløg
(finthakket)
Desuden
Parmesan
Makes:
25
cm
0
x
0
cm
round
Fremgangsmåde
Tærtebund
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Ælt alle ingredienser sammen til en tærtedej.
Smør en tærteform med lidt smør eller olie. Jeg brugte en aflang på 30x20 cm. Du kan også bruge en rund på ca. 25 cm i diameter.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle og tryk den ned i formen.
Prik huller med en gaffel og forbag bunden i ca 8 minutter.
Fyld
Skær bunden af dine asparges.
Æggemasse
Pisk æg, ricotta, salt, peber, finthakket purløg og fintrevet citronskal sammen.
Kom det ned i den forbagte tærtebund, hæld æggemassen henover og læg til sidst asparges forsigtigt i. Riv med parmesan på toppen.
Bag tærten i ca. 35 minutter til æggemassen har sat sig.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk