Sund banankage med chokolade og fuldkorns speltmel
Udskriv
5 fra 5 stemmer

SUND BANANKAGE

Ingredienser

  • 1 stk lille rugbrødsform*
  • 2 stk store bananer, modne
  • 2 stk æg
  • 1 spsk kokosolie* , stor
  • 1 tsk bagepulver*
  • 1 knivspids salt
  • 100 g fuldkorns speltmel eller anden type groft mel
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 dl hasselnødder

Topping

  • 30 g mørk chokolade
  • 1 dl kokoschips

Sådan gør du

  • Mos bananen i en skål, med en gaffel. 
  • Tilsæt kokosolie og æg. Pisk godt sammen.
  • I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver. 
  • Rør det sammen med de moste bananer. 
  • Vend hasselnødder og den hakkede chokolade i dejen.
  • Kom dejen ned form beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. 
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er let gylden.
  • Når kagen kommer ud af ovnen, tilsættes 30 g chokolade – lad det smelte ud over og fordel med en kniv, så hele overfladen er dækket. 
  • Drys med kokosflager.
  • Lad den køle af inden du spiser den (hvis du kan vente). 
  • Velbekomme!

Video