Sunde pebernødder med fuldkorn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pebernødder

Forb. tid1 t 15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid1 t 40 min
Ret: Bagværk, Snack
Antal: 40 Stk

Ingredienser

  • 3 spsk smør
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 dl kokossukker eller rørsukker
  • 1 spsk vand
  • 50 g mandelmel*
  • 2,5 dl fuldkornshvedemel - evt. 1/2 dl mere hvis dejen er for “smuldret”
  • 1 brev pebernøddekrydderi
  • 1 tsk hjortetaksalt

Sådan gør du

  • Smelt din smør, sukker og sirup i en lille gryde, eller mikroovn.
  • I en skål røres mandelmel, salt, pebernøddekrydderi og fuldkornsmelet sammen. 
  • Hæld den smeltede smørmasse i, og massér det hele godt sammen til en klistret jævn dej. Tilsæt 1-2 tsk vand og masser det hele godt sammen.
  • Sæt dejen på køl i en time.
  • Beklæd en bageplade, og form små pebernødder - vær opmærksom på størrelsen på pebernødderne, da de hæver en smule i ovnen.
  • Bag pebernødderne ved 150 garder i 25 minutter, til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de er helt afkølet.
  • Opbevar i en lufttæt beholder.