Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Gammeldags fastelavnsboller

Her får du den bedste opskrift på gammeldags fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 Boller
Forberedelse1 t 45 min
Tilberedelse15 min
I alt2 t

Ingredienser

Dej til bollerne

  • 1,5 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk honning (eller kokossukker)
  • 4,5 dl hvedemel
  • 2 stk æg (ét til pensling)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk kardemomme*

Vaniljecreme

Fyld

  • 100 g hindbær (frisk eller hindbærsyltetøj)

Pynt

Fremgangsmåde

Fastelavnsboller

  • Opløs gæren i den lune mælk. Pisk æg, olie og honning i. 
  • Tilsæt resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat.
  • Sæt den til at hæve 1 time, et lunt sted med et klæde over.

Vaniljecreme

  • Cremen laves ved at blande alle ingredienser sammen i en lille kasserolle.
  • Varm ingredienserne langsomt op, mens du pisker - her skal det begynde at tykne og danne en creme. 
  • Når det er helt tykt, tages det af varmen.

Sådan samles fastelavnsbollerne

  • Tag din hævede dej og rul den aflang - del dejen i 10 stykker.
  • Rul hver et dejstykke ud til et kvadrat på et mel drysset bord.
  • I midten lægges en spsk. creme og hindbær(syltetøj). 
  • Form siderne ind over hinanden - først den ene ende, også den anden. 
  • Saml dem på midten og tryk dem sammen (se fremgangsmåde på billedet nedenfor). 
  • Saml dem til sidst på midten med de to andre ender, og læg dem på en beklædt bageplade med den foldede side nedad.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et æg og bag dem i en forvarmet ovn, ved 180 grader i 12-15 minutter til de er lettere gyldne.
  •  Lad dem afkøle, før du kommer glasur på.
  • Lav glasur af vand og flormelis. Smør det på bollerne og drys med frysetørrede hindbær eller hakket pistacienødder. 
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes