Smør en tærteform på cirka 22 cm med en smule smør eller olie.
Rul dejen ud med en kagerulle, og kom bunden i tærteformen.
Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, prik små huller med en gaffel i bunden og forbag den ved 180 grader i ca. 10 minutter, i en opvarmet ovn.
Fyld
Pisk æg, ost, cremefraiche og muskatnød sammen.
Skær porren i skiver, hak timian fint og rør dem i æggemassen sammen med kapers, soltørrede tomater og finthakket timian. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Pil løgene og skær dem i halve. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og top med løgene, således at de lægger med skærefladerne opad – ligesom på billederne.
Tryk dem en smule ned i æggemassen, så de ikke stikker op.
Bag tærten i ovnen i ved 180° varmluft i ca. 30-35 min, til løgene tager farve og æggemassen har sat sig.