Rabarberkage med mandler
Udskriv
5 fra 2 stemmer

RABARBERKAGE MED MANDLER

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Kage
Antal: 6 Stykker

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 100 g kokossukker, eller rørsukker
  • 2 stk æg
  • 150 g græsk yoghurt, eller skyr
  • 1 spsk mandelessens
  • 70 g mandelmel*
  • 130 g hvedemel eller speltmel
  • 1 tsk bagepulver*
  • 1 tsk kardemomme*
  • et lille nip salt
  • 200 g rabarber
  • mandelflager til toppen

Tilbehør

    Sådan gør du

    • Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes. 
    • Tilsæt mandelekstrakt samt skyr og pisk fortsat et par minutter.
    • I en anden skål blandes mel, bagepulver, kardemomme, vanilje og salt. Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen, lidt af gangen og rør godt til massen er ensartet. Dejen skal være tyk og lidt klæbrig.
    • Skær rabarberne i tern, på 2 cm.
    • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    • Smør en springform grundigt og tag halvdelen af dejen og kom heri. Fordel ca. halvdelen af rabarberne på, og kom andet lag dej ovenpå. 
    • Fordel igen (lidt flottere) rabarberne på. Drys til sidst med mandelflager.
    • Bag kagen i omkring 15-20 min til kagen er fast i midten – mærk efter med en gaffel. Nyd den med skyr eller cremefraiche. 
    • Velbekomme.