Knus kiks helt fint. Et godt tip er, at komme dem i en frysepose og banke på dem med en kagerulle, så de smuldre.
Kom nu kiks i en skål og vend det godt sammen med smeltet smør.
Beklæd en springform med kageplast - hvis du ikke har det, så kan du godt udelade. Kanten bliver dog pænest med kageplast.
Fordel kiksemassen i bunden af springformen, og pres det godt ud til kanten i et jævnt lag.
Sæt kiksebunden på køl i ca. 10 minutter, mens du forbereder ostecremen.
Ostecreme
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Skil vaniljekornene fra stangen. GEM vaniljestangen til appelsingeléen.
Pisk i en anden skål flødeskum let sammen med vaniljekornene, til skummen laver små toppe. Det må ikke piskes for meget og ikke til en decideret flødeskum.
Klem vandet ud af husblassen.
Smelt husblassen i en gryde ved lav varme sammen med 3 spsk af den piskede fløde.
Vend derefter hurtigt husblassen i resten af den piskede fløde - det skal gå forholdvis hurtigt, så husblassen ikke skiller.
Vend det til sidst op i flødeosten med en dejskraber og tilsæt flormelis samt revet appelsinskal fra en halv appelsin.
Hæld ostecremen over kiksebunden og glat overfladen, så appelsingeléen bliver jævn når den skal på.
Stil kagen med ostemassen i fryseren i 20-30 minutter.
Appelsingelé
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Varm appelsinsaften op i en gryde. Kog vaniljestangen med, som du gemte. Tag vaniljestangen fra når appelsinsaften er varm.
Klem vandet ud af husblassen og smelt den i appelsinsaften, og lad den afkøle.
Hæld appelsinsaften over den kolde ostemasse. Tip: Brug en spiseske, og hæld forsigtigt appelsinsaften over skeens bagside først - på den måde undgår du at geléen ikke laver ujævnheder i den kolde ostemassen.
Sæt kagen på køl, til appelsingeléen er stivnet og servér.