TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.
Fremgangsmåde
Bund
Opskriften på pizzadej giver i alt to pizzabunde. Følg fremgangsmåden i denne opskrift på pizzabunden - du kan også lave en koldhævet pizzadej.
Fyld
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern.
Hak rosmarin fint.
Afbagning
OBS! Det er forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer - her har jeg bagt pizzaerne i min pizzaovn, men andre gange bager jeg den i almindelig ovn med bagestål. Brug den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
Drys mel på bordet og rul pizzadejen ud til 2 pizzabunde, allerhelst så tynde som muligt. Det giver den bedste skorpe. Vigtigt du ikke bruger en kagerulle, men former med dine hænder.
Smør bundene med mascarpone og fordel kartoffel samt finthakket rosmarin på toppen. Dryp en lille smule olivenolie samt flagesalt på.
Ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-10 minutter på 250 grader til bunden er sprød. Hvis du ønsker dem ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Hold øje med afbagningen, da ovne er forskellige. Tip: Hvis du kan skrue mere op for din ovn, er det også at foretrække. Pizzaovn: Bruger du pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst. Hold desuden
Top med lidt mere olivenolie og flagesalt, når pizzaen er færdig.