Skyld jordskokkerne grundigt - du behøver ikke skrælle dem, hvis de er økologiske. Halver dem og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Vend jordskokkerne med olivenolie samt salt og peber.
Bag jordskokkerne i ca. 20-25 minutter, indtil de er karamelliserede og gennembagte.
Risotto
Snit løg fint.
Varm en gryde op på medium varme og tilsæt olivenolie samt smør i gryden. Lad det bruse op og kom hakkede løg i. Rør jævnligt, indtil løgene er klare i farven.
Tilsæt risottorissene i gryden og rør det rundt i ca. 30 sekunder. Tilsæt hvidvin til gryden og lad det fordampe i ca. 30 sekunder.
Tilsæt hønsefonden, en smule ad gangen, mens du rører i gryden. Lad risene koge - det tager ca. 15-20 min. Når risene er ved at være færdige tilsættes revet parmesan, halvdelen af de bagte jordskokker, lidt citronskal samt safte fra citronen.
Smag til med salt og friskkværnet peber og rør lidt friskhakket timian i, lige inden servering, hvis du har lyst og ellers gem det til toppen.
Servér med den sidste halvdel af de bagte jordskokker på toppen.