Lækker hjemmelavet græskarmos med feta og timian. Brug den som tilbehør til alt fra kød, fisk eller salater. Se også under selve opskriften et eksempel på hvad du kan bruge mosen til.
Skær dine skrællede græskar i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand til det dækker. Kog til græskarret er mørt, ca. 15 minutter.
Sigt vandet fra græskarret og kom olivenolie, timian, feta og citronsaft i gryden. Mos det hele let og smag til med salt samt friskkværnet peber.
Ristet brød med græskardip og pocheret æg
Tag en mellemstor pande og sæt den på højeste blus, tilsæt olivenolien og skru ned på medium varme. Rist brødet på begge sider til de er gyldne. Kom dem derefter på et stykke fedtsugende papir.
Tag en lille gryde gryde og fyld den halvejs op med vand og tilsæt edikke og salt. Når vandet er lige under kogepunktet, piskes en hvirvel i vandet og æggene klækkes og kommes i gryden. Pocher æggene i et par minutter indtil hviden er let fast.
Tag æggene op af vandet med en hulske og dryp dem forsigtigt af på lidt køkkenrulle.
Anret 4-6 spsk af græskardippen på brøddene og kom det pocherede æg og timianen på toppen. Krydr med salt og peber.