Tip: Kan du bedre lide peberfrugt end bladselleri, så udskift. Opskriften er ikke fast, så leg med dine favoritgrøntsager.
Fremgangsmåde
Skær løg, squash, bladselleri, tomat, fennikel og aubergine i grove tern a ca. 2 cm.
Kom aubergine i en skål med en god spsk salt og lad dem trække i 45 minutter. Pres herefter aubergineternene let, for at fjerne overskydende væske.
Varm en sauterpande op. Tilsæt olivenolie og sautér løgstykkerne.
Tilsæt courgette, bladselleri, tomat, fennikel, aubergine og tomatpuré. Lad det hele småsimre ved svag varme, under låg i ca. 30 minutter - gerne længere, hvis du har tiden.
Pluk basilikum groft og tilsæt til gryden sammen med rosiner, pinjekerner, olivenolie, rødvinseddike og sukker. Smag til med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt sammen.
Kom det over i en skål eller fad, kom husholdningsfilm over og lad det stå og trække/tilberede videre i 2 timer ved stuetemperatur inden servering.