Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Kogte artiskokker
Kogte artiskokker serveret med en lækker ansjoscreme. Du kan også blot servere med smeltet smør eller en anden favoritmayo. En super lækker snack, som passer til sommmerens grillaftener og et godt glas hvidvin eller bobler.
5
fra
2
stemmer
Servings:
4
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
5
minutter
min
I alt
15
minutter
min
Ingredients
1
stk
æg
1
stk
ansjosfilet
1
stk
citron
3
dl
vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber
Kogte artiskokker
2
stk
artiskokker
1
bundt
purløg
1
bundt
basilikum
1
stk
citron
1
spsk
olivenolie*
salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Blender*
Fremgangsmåde
Anjoscreme
Sæt en lille gryde over med vand, og kog ægget i 5 minutter. Kom det i koldt vand og lad det afkøle.
Kom æg i en blender med ansjoser og saften fra en halv citron. Tilsæt langsomt 3 dl olie, mens der blendes. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kogte artiskokker
Tag en mellemstor gryde med vand samt salt og bring det i kog.
Skær stokken af artiskokkerne og pil bladene fra. Kom dem i det kogende vand og kog i 1-2 minutter.
Kom dem over i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Hak purløg og basilikum groft og mariner bladene med urterne, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Server med ansjoscremen eller anden mayonnaise.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk