Manitoba brød er et dejligt rustikt brød, der passer perfekt til suppe og andre simreretter. Her får du den bedste opskrift på brød med manitoba hvedemel.
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt og manitoba hvedemel og ælt dejen på mellem hastighed i 5-7 minutter, til dejen er glat og smidig og slipper skålens kanter en smule. Dejen skal være en smule klistret, men ikke tynd.
Kom et vistestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted 1,5 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord – gerne manitoba hvedemel. Del dejen i to aflange brød, og form dem til.
Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødene derpå. Lav et par snit i hver overflade – enten på langs eller tværs.
Bag brødene i 25-30 minutter i ovnens midte, til de er gyldne og gennembagte. Tjek gerne til dem efter 20 minutter.