Dampede muslinger i hvidvin og flødesauce med ovnkartofler til. Her får du en simpel opskrift samt tilberedningsmetode af de klassiske blåmuslinger, som kan spises til hovedret/forret.
TIP: Man kan med fordel bruge andre grøntsager og krydderurter end de nævnte, fx gulerod, porrer, peberfrugt samt krydderurter som estragon, purløg og kørvel.
Fremgangsmåde
Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan man lige banke dem på skallen, hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres.
Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær tomater i kvarte, og squash i tynde strimler.
Tag en stor gryde og skru op på det højeste blus. Når gryden ryger, kommes olivenolie i, kom derefter løg, hvidløg, og timian i og lad det stege i ca. 30 sekunder, kom så tomater og squash i og lad det stege med i yderligere 30 sekunder.
Kom nu muslingerne i gryden og vend det hele godt rundt. Kom nu hvidvinen i og lad det fordampe, tager ca. 30 sekunder. Kom fløden i gryden og læg låg på gryden og lad muslingere dampe i ca. 5-10 min. De er færdige når de har åbnet sig.
Når muslingerne er færdige, tilsættes grofthakket dild og grofthakket persille i gryden sammen med saften fra en hel citron.
Smag til med salt og peber (pas på med salten, da muslingerne i sig selv er salte).