Mel, smør og salt blendes i en foodprocessor til det har en savsmuldslignende konsistens.
Tilsæt koldt vand ind til massen samler sig - det er vigtigt at det kun lige samler sig!
Sæt dejen på køl i 45 minutter, pakket ind i husholdningsfilm.
Rul dejen tyndt ud, så det passer med en bageplade. Prik bunden med en gaffel inden den bages.
Bag i ca. 45 minutter ved 150°C, varmluft. Lad bunden afkøle inden du kommer friskost på, medmindre du vil ha' den lun.
Stegte grøntsager
Snit gulerødder på langs og pluk grønkålen fra stænglen.
Varm en pande op på medium varme. Tilsæt 1 spsk smør samt og steg grøntsagerne hårdt af på panden i 3-4 minutter - de må gerne stadig ha' lidt bid. Smag til med citron og salt.
Friskostcreme
Friskost, olie og cremefraiche røres sammen. Smag til med salt, peber og revet citronskal.
Færdige tærte
Smør friskostcreme på den afkølede bund. Top med stegte grøntsager, friske urter og lidt revet citronskal.