Alt melet, 325 g vand og din aktive surdej røres sammen med hænderne, indtil alt melet er inkorporeret. Lad det stå i 30-45 min, uden salt er tilsat.
Efter 45 min hældes de sidste 50 g vand og salt i. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med rismel. Stilles i køleskabet natten over.
Dag 2
Ovnen varmes op til 250 grader. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
Bag med låg i 15-20 min. tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 min til brødet er færdigt.
Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
Stil brødet på en rist så det ikke danner kondens i bunden.
Velbekomme og nyd med et smør eller en lækker sandwich.