Semlor - svenske fastelavnsboller med citroncreme
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Semlor

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Ventetid12 t
Samlet tid35 min
Ret: Bagværk
Antal: 6 Stk

Ingredienser

Dej

Citroncreme

Flødeskum

Sådan gør du

Citroncreme

  • Mælken varmes op i en lille gryde, til lige under kogepunkt. 
  • Skrab vaniljekorn fri af stangen. 
  • I en skål piskes æggeblommer, mel, sukker, salt og vaniljekorn til en homogen masse. Den lune mælk piskes gradvist i æggemassen. Når alt mælk er pisket i, kommes hele massen i gryden. Giv det hele et opkog i 2-3 minutter med skal og saft fra en hel citron. 
  • Kom den herefter på køl i minimun 12 timer, til den har sat sig. 

Dej

  • OBS! Jeg bruger en røremaskine. 
  • Opvarm mælk i en lille gryde, til det er lillefingervarmt. 
  • Rør gæren heri, til det er opløst. Tilsæt æg, mel, sukker, kardemomme og salt og ælt dejen, til den er samlet og slipper skålen. 
  • Smørret skæres i tern, og kommes i dejen. Ælt i ca. 5-10 minutter til dejen er smidig og glat.  
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time med et klæde over - et lunt sted. 
  • Form derefter 6 boller og lad dem efterhæve i 45 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir - stadig et lunt sted. 
  • Pensl dem derefter med lidt vand eller mælk bag den i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i ca. 15-17 minutter. Lad derefter bollerne køle helt af på en rist.
  • Når de er kølet helt af, skæres toppen af bollen. Gem denne. 
  • Udhul bunden og kom din citroncreme heri.

Flødeskum

  • Pisk fløde og flormelis til en lækker flødeskum. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt det oven på cremen. Sæt låget på og sigt lidt flormelis over bollerne.