Lun mælken op, til den er lillefingervarm. Opløs gæren i den lune mælk. Pisk æg, olie og honning i.
Tilsæt resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat.
Sæt den til at hæve 1 time, et lunt sted med et klæde over.
Dadelpuré
Dadler blendes med vandet, til de er helt purérede. Du kan også bruge andet sødme som fx honning, kokossukker. Men prøv dadelpuré, da det fungere godt i cremen.
Sukkerfri creme
Cremen laves ved at blande alle ingredienser sammen i en lille kasserolle (+ sukker, hvis du vælger det).
Varm ingredienserne langsomt op, mens du pisker - her skal det begynde at tykne og danne en creme.
Tilsæt her 2 spsk dadelpuré og pisk lidt ekstra. Når det er helt tykt, tages det af varmen.
Sådan samles fastelavnsbollerne
Tag din hævede dej og rul den aflang - del dejen i 10 stykker.
Rul hver et dejstykke ud til et kvadrat på et mel drysset bord.
I midten lægges en spsk. creme og 10 g marcipan og 10 g mørk chokolade.
Form siderne ind over hinanden - først den ene ende, også den anden.
Saml dem på midten og tryk dem sammen (se fremgangsmåde på billedet nedenfor).
Læg dem på en beklædt bageplade med den foldede side nedad. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med et æg og bag dem i en forvarmet ovn, ved 180 grader i 12-15 minutter til de er lettere gyldne.
Lad dem afkøle, før du kommer den smeltede chokolade (laves over vandbad) på.
Smør det på bollerne og drys med hakkede pistacienødder.