Rødbedetærte med gedeost
Udskriv
5 fra 3 stemmer

RØDBEDETÆRTE MED TIMIAN

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Antal: 1 Stk

Ingredienser

Fyld

  • 2 stk æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 0,5 dl fløde, kan erstattes af mælk eller mere cremefraiche
  • 100 g gedeost, gem lidt til toppen
  • 100 g rødbede, renset vægt
  • 0,5 stk rødløg
  • 1 spsk revet økologisk citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld frisk timian

Ekstra

    Sådan gør du

    Æggemasse

    • Skær rødbeder i både, ca. 1 cm tykkelse. Skær det halve løg i fire skiver. 
    • Smuldr gedeosten.
    • Pisk æg, cremefraiche, fløde, frisk timian og salt sammen.
    • Vend den smuldret gedeost i.
    • Hæld æggemassen i i tærtebunden og placer forsigtig rødbeder og løg heri. Sørg for de er placeret halvt i 'overfladen', så man kan stadig kan ane dem. 
    • Giv tærten 35 minutter på 200 grader, varmeluft til rødbederne er tilberedte og massen har sat sig. 
    • Smuldr lidt ekstra gedeost på toppen, hvis du lyster. Velbekomme.