Rugbrødslagkage med kaffeganache

Rugbrødlagkage med ganache

Sønderjysk rugbrødslagkage er en dejlig velsmagende kage, som her er lagt i lag med chokolade-kaffe-ganache. Toppet med chokolade og nødder.
5 fra 8 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse2 t 15 min
I alt2 t 35 min

Ingredienser

Kaffeganache

  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 dl kaffe, Paris praliné (kan udelades)
  • 200 g hvid chokolade*
  • 1 nip salt

Rugbrødsbunde

Topping

Fremgangsmåde

Kaffeganache

  • I en gryde bringes fløde og kaffe i kog.
  • Tag gryden af og tilsæt salt og hvid chokolade under omrøring, til det er smeltet.
  • Stil den i køleskabet i minimum 12 timer, til den har sat sig.

Rugbrødsbunde

  • Forvarm ovnen til 200 grader/varmluft.
  • Beklæd 3 springformsbunde på 20 cm med bagepapir, og smør dem let med olie eller smør.
  • Pisk sukker og æggeblommer til en æggesnaps.
  • Blend rugbrødet så fint som muligt. 
  • Blend nødderne meget fint.
  • Bland rugbrød, kartoffelmel, kakao, salt, bagepulver og nødder i en skål. 
  • Vend blandingen med æggesnapsen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i de smurte forme og bag dem ved 200 grader i 10-14 minutter.
  • Tag bundene ud og lad dem køle helt ned på en rist, inden de smøres med ganachen.
  • Tag ganachen ud fra køl, og pisk den luftigt. 
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose med en tyl for enden, til at lave flot mønster med. 
  • Sprøjt ganache på de afkølede lagkagebunde.
  • Top med grofthakket hasselnødder og chokolade.
  • Velbekomme. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes