Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Sød kartoffeltærte med gedeost
Tærte med søde kartofler og gedeost er en skøn og lækker sød kartoffeltærte, som er nem og hurtig at lave.
Ingen bedømmelser endnu
Antal:
4
Personer
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
50
minutter
min
I alt
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
Tærtebund
100
g
fuldkorns speltmel
100
g
hvedemel
100
ml
vand
50
g
olivenolie*
1
tsk
flagesalt
Fyld
200
g
sød kartoffel
4
stk
æg
100
ml
mælk
60
g
creme fraiche 18 %
2
kviste
timian
1
tsk
flagesalt
¼
tsk
friskkværnet peber
100
g
gedeost
Køkkenudstyr
Tærteform, 25 cm*
Fremgangsmåde
Tærtebund
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Kom alle ingredienser i en skål og ælt dem godt sammen til en homogen dej.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle, og kom den i en rundt tærteform på cirka 25 cm. Tryk den godt op ad kanterne.
Prik 10-15 huller med en gaffel og bag bunden i ca 10 minutter.
Fyld
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
Pisk æg, mælk og creme fraiche sammen i en skål. Tilsæt finthakket timian og salt.
Rør kartoflerne med i blandingen hæld derefter ud i den forbagte tærtebund.
Skær gedeosten i skiver og kom dem ovenpå fyldet.
Bag tærten i ca. 35-40 minutter ved 180 grader, varmluft.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk