Sprøde filodejsmuffins med spinat og feta – en nem og lækker opskrift, perfekt til brunch, picnic eller tapas.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 8muffins
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredienser
4arkfilodej
olivenolie til pensling
150gfrisk spinat(eller 75 g frossen, optøet og godt afdryppet)
1fedhvidløg(finthakket)
100gfeta
3stkæg
100mlmælk(eller fløde for en mere cremet version)
50grevet mozzarella(eller cheddar)
½stkcitron(skallen)
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180°C, varmluft.
Skær filodejsarkene i kvadrater (ca. 12x12 cm). Pensl hvert ark let med olie, og læg 2 ark ovenpå hinanden i kryds, så der dannes en stjerneform.
Skyl spinaten grundigt, og damp den hurtigt på en pande med lidt olie og hvidløg, til den falder sammen. Krydr med lidt salt og peber, og pres overskydende væske ud. Hak groft.
Pisk æg og mælk/fløde sammen i en skål. Smuldr fetaen, og tilsæt den sammen med spinat, revet ost samt fintrevet citronskal.
Smag til med salt og peber. Placer de krydsede filodejsark i smurte muffinforme, og fordel fyldet i formene.
Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til muffinsene er gyldne og faste. Nyd dem lune, evt. med en frisk salat.