Opløs gæren i vandet og rør efterfølgende ymer, sukker og salt med.
Tilsæt alt melet og rør dejen sammen til den er sammenhængende - der skal ikke æltes, blot røres godt. Dejen vil være klistret.
Dæk dejen til og kom den på køl til næste dag. Skal minimum hæve i 10 timer.
Forvarm ovnen minimum 250 grader, hvis din ovn kan - eller 230 grader. Sæt gerne et bagestål ind, hvis du har.
Gør solsikkekerner klar, ved at komme dem på en tallerken.
Vend dejen ud et bord, og hak dejen ud til 14 boller. Tag forsigtig hver bolle og dyp bunden så godt du kan i solsikkerne. Du kan også lægge lidt solsikkekerner på en bageplade, og lægge bollen ovenpå.
Kom forsigtigt bollen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med et mix af blå birkes og sesam på toppen.
Bag bollerne gyldne og sprøde i ca. 16-20 minutter.