TIP: Hvis ikke du er til valnødder, smager salaten også rigtig dejligt med ristede mandler.TIP: Balsamico glacen kan laves på forhånd og er altid lækker at have i køleskabet.
Fremgangsmåde
Balsamico galce
Kom balcamico i en lille kasserolle, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt.
Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være flydende, når du tager den af varmen. Lad den køle lidt af, så den bliver mere tyktflydende.
Salat med figner
Tænd ovnen på 180°.
Skær gedeosten i 4-5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 5-7 minutter, indtil gedeosten begynder at boble. Tag dem ud.
Skyl salaten. Skær de friske figner i både. Rist valnødder på en tør pande, til de har taget farve.
Server salaten med figner, bagte gedeost og valnødder. Top med glacen.