Hjemmelavet hasselnøddeis med hjemmelavet hasselnøddecreme og chokoladestykker på toppen. Opskriften er lavet med brug af ismaskine. Isen er cremet, intens og helt perfekt til dessert.
Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ca. 12 minutter. Hav et øje på dem, så de ikke får for meget og bliver mørke. Lad dem afkøle en smule.
Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og fold enderne op omkring nødderne, så viskestykket er lukket til. Gnid hasselnødderne, så skallerne falder af.
Kom de afskallede hasselnødderne i en kraftig blender med flagesalt og blend til du har en cremet hasselnøddecreme. Det tager lidt tid, og den skal være flydende. Du kan også lave den grov, hvis du ønsker stykker af hasselnødder i din is. Tip: Undervejs skal du med en dejskraber skrabe siderne på din blender, for at få det hele med.
Hasselnøddeis
Kom sødmælk og fløde i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet, som er lige under 100°C.
Pisk sukker og æggeblommer til en æggesnaps.
Hæld forsigtigt den varme mælke-fløde-blanding i æggesnapsen, mens du pisker kraftigt. Nu har du din ismasse, som nu skal legeres.
Hæld ismassen tilbage i gryden og sæt blusset på medium-varme. Varm massen op til ca. 82°C og vær opmærksom på at det ikke brænder på. Rør allerhelst i det hele tiden.
Hæld massen i en skål og vend hasselnøddecremen i. Tip: Vælger du at købe en færdiglavet hasselnøddecreme skal du bruge 150 g.
Køl ismassen fuldstændig ned - enten i køleskabet eller fryser (hvis du er i tidspres), men så skal du røre lidt i det undervejs.
Lille køle-tip! Du kan klargøre din ismasse dagen før, så du blot skal køre isen på maskine.
Når din ismassen er helt afkølet, skal den køres på ismaskinen.
Fordel hasselnøddeisen i en lille form på ca. 1-1,5 L. Top med grofthakket mørk chokolade.
Kom isen på frys i minimum et par timer - gerne til næste dag. Du kan også spise den direkte, men så er den ikke fast, men mere softice-agtig.