Tip: Prøv også at erstatte mandler med fx hasselnødder eller pistacienødder. Og mørk chokolade med lys eller hvid.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på den maksimale temperatur, varmluft.
Pisk æg og sukker luftige med en elpisker, ca. 1,5 minut.
Sigt hvedemel og bagepulver til æggeblandingen. Tilsæt salt. Rør det godt sammen og vend skallen fra en hel appelsin i dejen.
Tilsæt mandler og grofthakket mørk chokolade. Ælt dejen sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Form med hjælp fra en dejspatel eller hænderne to aflange brød/stænger af dejen, der måler ca. 30 cm i længden og 5 cm i bredden.
Pisk æggehvide med en gaffel, til den er skummende. Pensl den derefter over den aflange brød.
Skru ovnen ned til 180° grader og bag brødene. Den høje temperatur sikrer, at kiksene ikke mister deres form for meget når de bages.
Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er gyldne udenpå, men stadig småbløde indvendige. Lad småkagerne køle af i ca. 5 minutter, og skær dem derefter til biscotti på et skærebræt med en skarp kniv - skær diagonalt i en tykkelse på ca. 2 cm.
Læg kiksene tilbage på bagepladen med den nedskårne side nedad og bag dem yderligere i 15 minutter til de er gyldne og sprøde. Hold øje, da ovne arter sig forskelligt.
Lad dem køle helt ned inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder.