*Har du samlet 400 g ramsløgsfrø, er det altså 40 g salt du så skal bruge. Osv osv.
Fremgangsmåde
Step 1
Fjern så meget af stilken som muligt, så du kun har ramsløgsfrøene tilbage. Sådan her ser de ud med stilken på.
Fjern også alle urenhederne såsom blomsterblade, grene mv.
Kom ramsløgsfrøne direkte i et patentglas og kom den mængde salt i glasset der passer med de 10% af ramsløgsfrøenes vægt* (læs noter). Sæt låg på og ryst glasset godt, så alle ramsløgsfrøne får salt.
Åbn glasset igen. Drys med ekstra salt på toppen. Skru låg fast og sæt glasset på køkkenbordet eller køl i ca. 21 dage (ca. 3 uger).
Step 2
Efter 3 uger skylles knopperne fri af salt. Det samme med glasset.
Skold glasset og kom knopperne tilbage.
Kog en lage op af eddike, vand og sukker sammen - lad det koge ind til sukker er opløst.
Hæld lagen over ramsløgsfrøene og lad det trække 5 dage.