En fantastisk opskrift på solbær crumble med mørk chokolade og hasselnødder. Du kan lave den skønne crumble med solbær på blot 30 minutter. Servér med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.
Vend friske eller frosne solbær med 4 spiseskeer sukker og kom dem i et tærtefad eller andet ovnfast fad.
Hak chokoladen groft og kom den over de sukkervendte solbær.
Blend hasselnødder helt fint til mel, i en minihakker eller foodprocessor.
Bland hasselnøddemel med hvedemel, havregryn, salt og sukker i en skål.
Tilsæt tern af koldt smør og smuldr det med de tørre ingredienser til du har en let smuldret dej - den skal ikke smuldres for meget. Kom et "låg" af dejen ovenpå chokoladen i fadet og bag i ca. 15-20 minutter, til du har en gylden crumble hvor solbærrene simrer.
Nyd den færdigbagte solbærcrumble lun eller afkølet. Drys med lidt flormelis på toppen.
Lige inden servering piskes fløde med vaniljepulver og flormelis. Servér til solbærcrumble.