Råsyltede rabarber smager godt på morgenmaden, i sommersalater eller til desserter. Rabarber lynsyltes i en sukkerlage med vanilje og citron. Så nemt og lækkert!
Holdbarhed: Jeg har oplevet at de kan holde sig 1-2 uger på køl og selve lagen kan du faktisk genbruge! Kog den op igen med lidt mere sukker, vand og citronsaft og hæld over en ny omgang rabarber.
Fremgangsmåde
Skyl rabarberne grundigt og skær dem i stykker a 1-2 cm og kom dem i 500 ml patentglas.
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene fri og bland dem med en 1 spsk sukker. Smid ikke den tommevaniljestang ud.
Sæt en gryde over med vand, rørsukker samt saften fra en citron og vaniljesukkeret.
Lad det småsimre til sukkeret er opløst - det skal ikke koge.
Kom sukkerlagen over rabarne og luk glasset til. Lad det trække i minimum 5-6 timer, gerne til næste dag, da de er bedst der.
Kom glasset på køl til du skal bruge de syltede rabarber.