Hak 80 g hvid chokolade og tilsæt sammen med marcipan, hvis du har smag for det.
Servér med fuldfed creme fraiche til. Eller vaniljeis.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Pisk sukker, blødt smør og vaniljekorn sammen. Tilsæt et æg ad gange, og pisk et par minutter med en elpisker.
Smuld revet marcipan det med 1 spsk af hvedemelet - på den måde undgår du, at marcipanen samler sig som en klump i dejen, men i stedet bliver fordelt i hele kagen.
Sigt hvedemel og bagepulver i æggeblandingen og rør det godt sammen.
Tilsæt marcipan, kokosmel og et nip flagesalt. Rør det godt sammen.
Skær 100 g rabarber i tern på ca. 1 x 1 cm og vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt bageform - jeg brugte en aflang, men du kan også bruge en firkantet bageform eller rund.
Skær de sidste 130 g rabarber i aflange stykker, så de passer i din form. Min passede med 13 stykker. Læg hver rabarber i kagens overflade og giv dem et lille tryk. Drys med sukker over rabarberne.
Bag kagen i ca. i 15-18 minutter til den gylden og gennembagte. Tjek med en gaffel, da ovne arter sig forskelligt. Sidder der dej fast på gaflen, er den ikke færdig.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Drys med lidt flormelis og servér med fuldfed creme fraiche eller vaniljeis.