TIP: Du kan forberede desserten og samle den, et par timer før servering. Stil triflien tildækket i køleskabet ind til da og pynt af med flødeskum og skovsyre inden servering.
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
Skær rabarber i tern, ca 2 x 2 cm og læg dem i en gryde med sukker og vand. Afhængig af de enkelte rabarbers syrlighed, skal der måske tilsættes ekstra sukker. Kog en vaniljestang med, som flækkes på midten.
Kog ingredienserne langsomt op i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Lad kompotten afkøle.
Vaniljecreme
Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse røres sammen i en gryde.
Tilsæt sødmælk og varm blandingen på ved middelvarme under let omrøring. Kog cremen ind til den er tyk, mens du pisker - tager ca. 1-2 minutter. Lad cremen afkøle - skal det gå stærkere, kan du vende den ind imellem.
Saml og pynt af
Pisk fløden til en let flødeskum og rør ca. halvdelen af flødeskummet i den afkølede vaniljecreme. Gem resten til pynt.
Knus makroner.
Find fire fine og lidt mindre størrelse glas, ca. 2 dl, og læg et skiftevis lag af creme, knuste makroner og rabarberkompot. Læg endnu et lag creme, knuste makroner og top med resterende flødeskum.