Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet eller i køleskabet, indpakket.
Brownien kan fryses ned!
Opskriften kan fordobles.
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 170° varmluft.
Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme, under omrøring.
Pisk æg og sukker sammen i et par minutter til en let og luftig masse. Vend forsigtigt smør-chokoladeblandingen i æggemassen.
Sigt kakaopulver, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i dejen og rør den til den er ensartet. Vend valnødder og et nip flagesalt i.
Beklæd en bradepande, ca. 22 × 32 cm med bagepapir og hæld dejen i formen. Drys med lidt ekstra flagesalt.
Bag brownien i ca. 35-40 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er bagt, men med en smule blød midte. Kagen må nemlig gerne være en anelse underbagt.
Lad den afkøle i formen, før der skæres af den - gerne natten over. Sæt den evt. på køl når den er afkølet, da den er ekstra god når den har sat sig.