Tilbage
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Næringsindhold
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Løgsuppe med ostebrød
Fransk løgsuppe med ostebrød er en klassisk suppe man spiser til forret i Paris. Løgsuppe er super nemt at lave! Se hvordan her.
5
fra 1 stemme
Antal:
4
Personer
Forberedelse
10
min
Tilberedelse
1
t
I alt
1
t
10
min
Ingredienser
Løgsuppe
14
stk
løg
5
fed
hvidløg
6
kviste
frisk timian
15
g
smør
(1 spsk)
15
g
olivenolie*
(1 spsk)
200
ml
hvidvin
2000
ml
grøntsagsboullion
1000
ml
vand
salt og friskkværnet peber
Ostebrød
4
skiver
daggammelt brød
20
g
olivenolie*
50
g
emmentaler
Fremgangsmåde
Løgsuppe
Skræl løg og hvidløg. Halver løgene og snit dem så fint sommuligt.
Hak timian fint.
Tag en gryde og sæt den på medium blus. Kom smør ogolivenolie i og lad smørret bruse op.
Tilsæt løgene og timian og steg det af i et par minutter. Kom nu hvidvinen på og lad den koge af i ca. 30 sekunder.
Kom bouillonen på og tilsæt yderligere 1 liter vand.
Lad det småsimre i ca. 60 minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt citronsaft eller eddike.
Ostebrød
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Pensl brødene med olie.
Riv ost på toppen og kom brødene på en papirbeklædt brandepande.
Sæt brødene ind og giv dem 8 minutter, eller til osten smelter/gratinerer. Sæt evt. grillfunktion på de sidste 1-2 minutter, men hold øje.
Server suppen i skåle og anret ostebrød i midten, så det kan suge suppen til sig. Det gør det nemmere at spise med skeen.
Velbekomme.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottes