TIP: Hvis du vil ha’ glasur på brødet kan du røre flormelis og vand sammen og drysse henover det lune kanelbrød
Fremgangsmåde
Dejen
Opløs gær i lillefingervarmt mælk. Når det er opløst tilsættes æg, blødt smør, salt, sukker og kardemomme.
Kom halvdelen af melet i og ælt dejen to-tre minutter ved mellemste hastighed på røremaskine.
Tilsæt resten af melet – vent med de sidste ca. 50 g. Ælt dejen til den er glat og smidig og slipper slålens kant. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur. Lav remoncen klar.
Remonce
Alle ingredienserne røres godt sammen.
Kanelbrød
Tænd ovnen på 175° varmluft. Slå dejen sammen, drys bordet med mel og rul dejen ud i et rektangel.
Slå dejen sammen, drys bordet med mel og rul dejen ud i et rektangel.
Fordel remoncen i et jævnt lag, helt ud til kanterne. Skær dejen i tre lange stimler og læg dem ovenpå hinanden, så du har en lang strimmel med i alt tre lag, hvor remoncen vender opad.
Skær den lange stimmel ud i otte-ni firkanter, så det passer med din form.
Nu skal du stable dine firkanter i formen, og det er nemmest hvis du stiller formen op på langs (se billeder oppe i indlægget over opskriften). Fyld hele formen ud. Lad brødet efterhæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
Pensl brødet med et sammenpisket æg.
Bag brødet i ca. 30 minutter til brødet er gennembagt og har en gylden overflade.
Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.