Her får du en skøn opskrift på bagt selleri med brunet smør, hasselnødder, blue cheese creme samt en skøn salat med grønkål, pære og senneps vinaigrette.
Skræl eller skrub dine selleri grundigt. Jeg foretækker at skrælle dem. Pensl begge selleri med lidt vand.
Kom bagepapir på en bradepande og kom 2 teskefulde salt på størrelse med omkredsen af sellerien i hver sin ende af bradepande, så der er plads til at begge selleri kan stå der.
Sæt de to selleri ovenpå saltet og kom så igen en teskefuld salt ovenpå sellerien.
Bag det hele i ovnen i ca. 45-60 min indetil sellerien er mør, men stadig har bid. Dette kan kontrolleres med en kødnål som stikkes igennem sellerien, hvis man ikke møder modstand er den færdig.
Kom hasselnødderne på en bradepande og giv den 15 minutter i ovnen sammen med sellerien. Gnid skallerne af, evt. i et viskestykke og hak nødderne groft.
Brunet smør
Kom smørret i en lille gryde på medium varme og lad det langsomt bruse op. Når det begynder at bruse røres der i det konstant. Når det har en flot gylden farve og er det færdig.
Blue cheese creme
Kom blå ost, creme fraiche, kærnemælk, 20 g olivenolie og saft og skal fra citronen ned i en blender. Blend massen indtil den er cremet og smag til med salt og peber.
Grønkålssalat
Skyl grønkålen og riv den med dine hænder, i mindre stykker og kom den op i en skål.
Skær pæren fint med en kniv eller manolinjern.
Bland sennep, eddike, honning samt olivenolie sammen og smag til med salt og peber. Vend det inden servering godt sammen med grønkålen og pærerne samt tørrede tranebær og grofthakket valnødder. Anret i en skål og pynt af med appelsinskal.
Når sellerien er færdig, skæres en tyndt lag af bunden af, da den er meget salt. Skær herefter selleri i kvarte.
Anret på bund af blue cheese creme. Hæld den brunede smør over og drys med hasselnødder og pynt af med brøndkarsen.