Skær porrerne fint og skyl dem grundigt. Hak timian og rosmarin fint.
Varm en stor gryde op på højeste blus og kom 2 spsk olie i. Når olien er varm kommes porrer, timian, rosmarin og de 3 fed hvidløg i. Steges af i ca. 1-2 minutter.
Kom nu kartoflerne ved og tilsæt bouillon, hvis ikke bouillon dækker så kom vand i til det gør.
Lad det hele koge indtil det er mørt. i ca. 30-40 minutter. I mellemtiden kan mandelknas laves. Når suppen er færdig blendes den med fløde og smør og smages til med salt, peber og citronsaft.
Mandelknas
Vend mandlerne med 1 spsk olivenolie. Hak timian og rosmarin fint og vend det med mandlerne og flagesalt.
Kom det hele på en bradepande og rist det i ovnen i ca. 15 minutter ved 160°, eller indtil mandlerne er gyldne. Når de er færdige køles de af og vendes med den grofthakket persille og revet skal fra 1 citron.