De saltede citroner bliver bedre med tiden og udvikler kun mere smag. Du vil opleve en stor forskel på smagen fra de saltede citroner der kan spises efter 1,5 - 2 måneder, sammenlignet med nogle der har stået 6 - 9 mdr.
Fremgangsmåde
Skyl citronerne grundigt og tør dem af. Skær enderne af citroner og halvér dem, eller skær dem i fire både. Jeg har halveret mine.
Find en stor skål frem. Kom de halveret citroner i skålen og tilsæt salt. Brug (rene!!!) hænder til at vende og gnide saltet godt ind i citronerne.
I et skoldet patentglas kommer du en spsk salt i bunden af glasset. Fyld halvdelen af citronerne i glasset og giv dem et godt tryk, så de frigiver væsken i glasset.
Du skal stå tilbage med et glas der er fyldt ca. 3/4 del op med citroner, og det er vigtigt at citronerne er dækket af saft. Dæk evt. med ekstra citronsaft, hvis det er nødvendigt.
OBS! Hvis du oplever at nogle citroner stikker op, så drys et godt lag salt på.
Luk låget og opbevar citronerne et mørkt og køligt sted i 1-2 måneder. Kig gerne til dem i ny og næ for at tjekke om citronerne stadig er dækket - hvis ikke, kan du prøve at vende glasset, så saltet fordeles.
Efterfølgende opbevares de i køleskabet, og du kan tage af dem når du lyster.