Smuldr koldt smør i tern, i en skål. Tilsæt flormelis, salt, vaniljesukker, hvedemel og æg, og saml dejen forholdvis hurtigt. Stil den herefter på køl i mindst to timer, gerne dagen før hvis du har tid.
Tag dejen ud 5-10 minutter før, så du kan arbejde med den. Tryk den ud i en smurt tærteform eller beklæd den med bagepapir.
Fordel de hakkede pecannødder på mørdejsbunden.
Pecan fyld
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Smelt smør i lille kasserolle eller mikroovn.
Pisk æg sammen i en skål og tilsæt hefter de øvrige ingredienser.
Hæld massen over grofthakket nødderne og bag tærte på 200° varmluft i ca. 8 minutter. Skru herefter ned på 180° og bag yderligere ca. 25-30 minutter.
Du kan tjekke om tærten er færdig, hvis du stikker en gaffel ned i massen - slipper massen gaflen, er tærten færdig. OBS! Hold øje på de sidste minutter, så sukkeret ikke brænder på.
Lad den afkøle og nyd den sprød med vaniljeis til.