Pisk, sukker, brun farin samt blødt smør sammen i en skål i ca. 5 minutter, til dejen er luftig. Skrab skålens kanter undervejs, med en dejskraber.
Tilsæt ægget og pisk yderligere et par minutter.
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljepulver i dejen og rør det godt sammen. Hak hasselnødder fint og vend det i dejen sammen med grofthakket chokolade og et nip flagesalt.
Form 12 små kugler á ca. 60-62 gram per kugle og placér hver kugle på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem med god afstand. Kom dem evt. på to plader, da de flyder ud under bagningen.
Giv forsigtigt kuglerne et lille tryk, og sæt dem i ovnen.
Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Se gerne til dem efter de 8-10 minutter, og vurder om de mangler mere.
Lad dem ligge et par minutter på bagepladen, inden du tager dem over på en rist og lader dem afkøle, indtil de er dejligt sprøde.