Knus kiks fint. Et tip er at komme dem i en frysepose og banke på dem, så de smuldre.
Kom kiks i en skål og vend grundt sammen med smeltet smør.
Beklæd din springform med kageplast - hvis du ikke har det, så kan du bruge bagepapir i kanterne.
Fordel kiksemassen i bunden af springformen, og mas det grundigt ud til kanten i et jævnt lag.
Sæt kiksebunden på køl i ca. 10 minutter. Lav imens ostecreme.
Ostecreme
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Skil vaniljekornene fra stangen. GEM vaniljestangen til hindbærgeleen.
I en anden skål piskes flødeskum let op sammen med vaniljekornene, til den laver små toppe. Det må ikke piskes for meget og ikke til flødeskum.
Klem vandet ud af husblassen.
Smelt husblassen i en gryde ved lav varme sammen med 3 spsk af den piskede fløde.
Vend derefter hurtigt husblassen i resten af det piskede fløde - det skal gå forholdvis hurtigt, så husblassen ikke skiller.
Vend det til sidst op i flødeosten med en dejskraber og tilsæt flormelis.
Hæld ostecremen over din afkølede kiksebund og glat overfladen, så hindbærgleeen der skal på bliver jævn.
Stil kiksebund med ostemassen i fryseren i 20-30 minutter.
Hindbærgele
Læg husblassen i blød i koldt vand.
I en gryde varmes de fronsne hindbær op med saften fra en citron og sukker. Kog vaniljestangen med, som du gemte. Kog bærene møre og mos dem godt med en gaffel. Tag vaniljestangen fra. Si kernerne fra med en sigte/si.
Klem vandet ud af husblassen og smelt den i hindbærsaften. Lad den afkøle.
Hæld hindbærgeléen over den kolde ostemasse. Tip: Brug en spiseske, og hæld forsigtigt hindbærgeléen over skeens bagside først - på den måde undgår du at geléen ikke laver ujævnheder i ostemassen.