Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Poke bowl med laks
Her er en lækker og nem opskrift på en klassisk pokébowl med laks, fyldt med smag og farver.
Ingen bedømmelser endnu
Servings:
4
Personer
Forberedelse
20
minutter
min
I alt
20
minutter
min
Ingredients
Ris
300
g
sushiris
(eller jasminris)
4,5
dl
vand
2
spsk
riseddike
1
spsk
sukker
1
tsk
flagesalt
Laks
400
g
fersk laks
(sushi-kvalitet)
Grøntsager
½
stk
spidskål
(fintsnittet)
1
stk
agurk
(skåret i tern)
½
stk
mango
(skåret i små stykker)
1
stk
avocado
(skåret i skiver)
1
stk
forårsløg
(fintsnittet)
100
g
edamamebønner
(blancherede)
1
håndfuld
koriander
10
g
sorte sesamfrø
(til drys)
Chilimayo
3
spsk
mayonnaise
(gerne japansk Kewpie)
1
spsk
Siracha
(juster efter ønsket styrke)
½
tsk
lime
(saften)
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Ris
Skyl risene grundigt i koldt vand, indtil vandet er klart.
Kog risene i vandet, indtil det er absorberet (ca. 10-12 minutter). Lad dem derefter hvile under låg i 10 minutter.
Bland riseddike, sukker og salt i en lille skål, og rør blandingen i de varme ris. Lad risene køle lidt af.
Laks
Skær laksen i små tern.
Chilimayo
Bland mayonnaise, Sriracha og limesaft. Smag til med lime, salt og peber, og juster styrken efter behov.
Anretning
Fordel risene i fire skåle som bund.
Arranger toppings som spidskål, agurk, mango, laks, avocado og forårløgs ovenpå risene.
Drys med sesamfrø og pynt med koriander.
Dryp dressingen over pokébowlen, eller server den ved siden af.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk