Har du god tid kan du lade din cookiesdej hvile i køleskabet i 10-24 timer, da det giver mulighed for at smagen kan udvikles i dine cookies. Men det er ikke et must for at kunne bruge opskriften. TIP: Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 185 grader, varmluft.
Pisk sukker, brun farin samt blødt smør sammen i en skål i ca. 5 minutter, til dejen er luftig. Skrab skålens kanter undervejs, med en dejskraber.
Tilsæt ægget og pisk godt i et par minutter mere.
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljepulver i dejen og rør det godt sammen. Vend også et lille nip salt i dejen.
Form 12 små kugler á ca. 60-62 gram per kugle og placér hver kugle på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem med god afstand. Kom dem evt. på to plader, da de flyder ud under bagningen.
Fordel de grofthakkede påskeæg ovenpå kuglerne. Giv forsigtigt kuglerne et lille tryk, og sæt dem i ovnen.
Bag dem i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Se gerne til dem efter de 8-10 minutter, og vurder om de mangler mere.
Lad dem ligge et par minutter på bagepladen, inden du tager dem over på en rist og lader dem afkøle, indtil de er dejligt sprøde.