Hvis du er mere til fx mandler, hasselnødder eller pecannødder kan du bruge dem i stedet for valnødder. Og du kan ligeledes erstatte rosiner med fx tranebær, abrikos eller dadler.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og rør efterfølgende yoghurt, salt og honning med.
Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen til den er sammenhængende - dejen skal ikke æltes, blot røres sammen. Rør rosiner, valnødder og sesam med.
Sæt dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur i 2 time, tildækket. Kom den derefter på køl til næste dag. Skal minimum hæve i 8 timer på køl.
Forvarm ovnen minimum 220 grader, gerne 240 grader, hvis du kan. Sæt gerne et bagestål ind, hvis du har.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og find to skeer frem. Brug skeerne til at tage en god skefuld dej fra skålen, og placér dem på bagepladen. Det er nemmest hvis du lige fugter dem i vand, mellem hver bolle.
Bag bollerne gyldne og sprøde i ca. 14-16 minutter.