Smør gerne formen med smør eller sprayfedt og drys med sukker inden du bager den. Det gør det nemmere at få kagen ud efterfølgende. Bag hellere chokoladekagen en anelse ”for lidt” end ”for meget”, så den ikke bliver tør.
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Forvarm ovnen til 175 grader, varmluft.
Lun smør og vand ved svag varme i en lille gryde, til smør er smeltet.
Pisk sukker, æg samt kornene fra 1 hel vaniljestang til luftig og tyk æggesnaps, med en håndmikser.
Bland i en anden skål kakaopulver, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Sigt det op i æggesnapsen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Vend også den lune smørblanding i dejen, gerne af 2 omgange, mens der fortsat vendes forsigtigt i dejen.
Vend til sidst chokoladestykker i dejen.
Find end springform frem på 25 cm i diameter. Smør formen med lidt smør eller sprayfedt og fordel dejen heri.
Bag kagen 30-35 minutter til den er gennembagt - dette kan du tjekke med en gaffel eller kødnål. Sidder der stadig lidt dej ved, skal den have mere.
Lad den afkøle helt, inden den tages ud af formen og chokoladecremen smøres på.
Chokoladeganache
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
Varm piskefløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og hæld over chokoladen. Lad det stå i 3 minutter minutter. Rør det godt sammen til al chokoladen er smeltet med fløden.
Kom cremen i køleskabet og lade den sætte sig i 45 minutter.