Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Vil du bage i en bradepande, så lav dobbelt portion af dejen - det er en genial kage, hvis du vil bage til mange.
Fremgangsmåde
Kanelkage
Tag smør og æg ud af køleskabet og lad det temperere ved stuetemperatur i 15-20 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
Rør hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt sammen i en skål. Stil til side.
Kom smør, sukker og brun farin i en skål og pisk det lyst med en elpisker. Tilsæt ægget og pisk det sammen med i et minut. Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken, mens du fortsat pisker.
Kom et stykke bagepapir i en bageform (min måler 30x25 cm). Fordel dejen i formen og bag i cirka 25-30 minutter. Du kan teste om kagen er færdig ved at bruge en tandstik/kødnål/gaffel - stik i midten af kagen og tjek om kagen er bagt færdig. Når der ikke længere hænger dej ved, er den klar. Men hold øje med den - den må ikke bage for meget.
Lad kagen afkøle helt i bradepanden inden, at der kommes glasur på.
Glasur
Bryg en god, stærk kaffe - gerne espresso, og lad det køle helt ned.
Kom blødt smør, kakaopulver, flormelis og et nip salt i en skål. Tilsæt kaffen og rør glasuren sammen med en dejskraber. Smør glasuren på den afkølede kage.