Jordbærgrød er en skøn sommerspise, hvor de danske jordbær kommer i sæson. Spis grøden med fløde eller letpisket flødeskum.
3,80 fra 10 stemmer
Servings: 4Personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Ingredients
800gfrosne jordbær
60gsukker
2spskMaizena
250mlvand
Serveringsforslag
200mlfløde
Fremgangsmåde
Bruger du frosne er det nemt, og hvis du bruger friske skal jordbærne lige frigøres fra stilken og skylles.
Kom jorbær i en gryde og kog dem møre i vandet i ca. 2-3 minutter sammen med sukker. Du kan også vælge at koge dem koge helt ud.
Smag evt. til med mere sukker.
Rør maizenaen ud i et par spsk koldt vand til jævningen er homogen. Under omrøring af jordbærgrøden tilsættes jævningen. Kog grøden i ca. 1 min. og smag til med ekstra sukker og evt. lidt cirtonsaft.
*kartoffelmel: Hvis du bruger kartoffelmel til jævning, skal det tilsætte efter gryden er taget af varmen, så det ikke skiller - det kan ske hvis man koger det med grøden.