Tip! Du kan tilsætte lidt revet gulerod til opskriften, fx op til 100 g og det vil gøre bollerne endnu mere svampede.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og rør efterfølgende ymer, salt og sukker med.
Tilsæt alt melet samt havregryn og rør dejen sammen til den er sammenhængende - der skal ikke æltes, blot røres.
Sæt dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur i 1 time, tildækket. Kom den derefter på køl til næste dag. Skal minimum hæve i 8 timer.
Forvarm ovnen til minimum 220 grader, gerne 230-240 grader, hvis din ovn kan. Sæt gerne et bagestål ind, hvis du har.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og find to skeer og et glas med vand frem. Brug skeerne til at tage en god skefuld dej fra skålen, og placér dem på bagepladen. Det er nemmest hvis du lige dypper dem i vandet, hver gang du tager noget dej.
Drys med lidt ekstra havregryn på toppen.
Bag bollerne gyldne og sprøde i ca. 14-16 minutter.