Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Håndværker rundstykker
Nemme koldhævede håndværker rundstykker med blå birkes - perfekte til morgenmad. Sprøde boller med birkes med saftig krumme.
Ingen bedømmelser endnu
Servings:
14
Boller
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
Hævetid (minimum)
10
timer
t
I alt
10
timer
t
25
minutter
min
Ingredients
Håndværker
12
g
gær
7
dl
vand
(lunkent)
100
g
græsk yoghurt 10%
20
g
salt
20
g
sukker
(eller honning)
900
g
hvedemel
Topping
40
g
blå birkes
Køkkenudstyr
1
Bagestål*
Dejsnitter*
Noter
Hvis du vil have lidt mere fuldkorn i bollerne, kan du erstatte 100-125 g med noget fuldkornsmel.
Fremgangsmåde
Håndværker
Opløs gæren i vandet og rør efterfølgende græsk yoghurt, salt og sukker med.
Tilsæt alt melet og rør dejen sammen til den er sammenhængende - der skal ikke æltes, blot røres godt. Dejen vil være klistret.
Dæk dejen til og kom den på køl til næste dag. Skal minimum hæve i 10 timer.
Forvarm ovnen minimum 230 grader, gerne 250 grader, hvis din ovn kan. Sæt gerne et bagestål ind, hvis du har.
Vend dejen ud et bord, og hak dejen ud i 14 boller. Kom dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med blå birkes på toppen.
Bag bollerne gyldne og sprøde i ca. 16-20 minutter.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk