Det er også ret fint at anrette med friske hindbær, når de er i sæson.
Fremgangsmåde
Hindbærmousse
Kog hindbær, sukker samt saften og skal fra en lime op i en lille gryde. Lad det småsimre i 10 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Blend hindbær med en stavblender til de næsten er purérede - der må gerne være lidt småstykker tilbage.
Kom husblassen i den varme hindbærkompot og lad det smelte. Lad det køle af i 30 minutter på køkkenbordet i gryden.
Pisk fløde til skum og vend med hindbærkompot. Kom på en sprøjtepose og læg den på køl i 2 timer til den har sat sig lidt.
Fastelavnsboller af butterdej
Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
Rul butterdejspladerne ud, og brug en udstikker eller et glas (på ca. 6 cm i diameter) til at udstikke med.
Beklæd en bageplade med bagepapir og læg en dejcirkel derpå, læg derefter en ovenpå. Pensl med sammenpisket æg.
Bag i ca. 10-12 min. Under bagningen vil de puffe op. Lad dem afkøle på en rist.
Skær butterdejs-fastelavnsbollerne over. Kom 10 g marmelade i bunden af hver bolle.
Klip hul i bunden af sprøjteposen og kom hindbærmoussen ovenpå marmeladen i bollerne. Luk bollerne sammen og kom en lille smule mere moussen ovenpå og dyrs med frysetørrede bær, friske hindbær eller andet.